REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyjevský kotlet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané plátky kuřecích prs obložené šunkou, máslem a nasekanými žampióny, zatočené do závitku, obalené v trojobalu a pak pozvolna usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsíčka
4 ksčerstvé nebo i uavařené žampióny
4 ksplátky kuřecí nebo krůtí šunky
1 kscitrónu
1-2 ksvejce
100 gmásla
polohrubá nebo hladká mouka
trochu bylinkového koření
strouhanka
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsní řízky rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky, ty naklepeme
2. Připravené plátky masa osolíme, okořeníme pepřem, a na každý poklademe vždy plátek šunky, na prst silný váleček másla, protažený v bylinkovém koření a jemně usekaný žampión
3. Řízky zavineme, zajistíme párátky a uložíme v lednici, aby máslo ztuhlo
4. Před samotným smažením zavinuté maso obalíme v mouce, ve vejci a strouhance
5. Smažíme je ve větším množství středně rozehřátého oleje, pozvolna, dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory, tatarku a hlávkový salát. Jiná varianta přípravy je taková, že povolené bylinkové máslo smícháme s kostičkami šunky a houbami, dáme vychladit a pak teprve vychlazené válečky balíme do plátků masa.

Poznámka:

Obyčejné máslo můžeme nahradit máslem bylinkovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy