V sáčku uvařené těsto z povařeného květáku, mouky, žemlí a dalších ingrediencí, pudink nakrájený na plátky a servírovaný s vařenými brambory.
Ingredience:
1/2 ks | středně velkého květáku |
1 ks | žemle (rohlíku) |
1 ks | vejce |
50 g | hrubé mouky |
20 g | strouhanky |
20 g | Hery |
1 dl | mléka |
muškátový květ | |
petržlka | |
voda | |
sůl | |
sáček na vaření |
Postup:
1. Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme polovinou mléka
2. Uvařený květák nakrájíme nadrobno a dáme do misky, přidáme mouku, strouhanku, rozpuštěný tuk, sůl, špetku muškátového květu a na drobno nakrájenou petrželku, doplníme zvlhčenou žemlí a zlehka promícháme se zbývajícím mlékem s rozšlehaným vejcem (navíc můžeme přidat nějakou na kostičky nakrájenou uzeninu)
3. Připravené těsto vložíme do sáčku, vytvarujeme podlouhlou šišku, kterou stáhneme dvěma gumičkami
4. Vkládáme do vařící vody a zprudka vaříme 30 minut, dbáme na to, aby voda nebyla ve vyšší vrstvě, než je výška vařeného pokrmu
5. Uvařený květákový pudink naporcujeme a podáváme s vařenými brambory.