REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sáčku uvařené těsto z povařeného květáku, mouky, žemlí a dalších ingrediencí, pudink nakrájený na plátky a servírovaný s vařenými brambory.


Ingredience:
1/2 ksstředně velkého květáku
1 ksžemle (rohlíku)
1 ksvejce
50 ghrubé mouky
20 gstrouhanky
20 gHery
1 dlmléka
muškátový květ
petržlka
voda
sůl
sáček na vaření

Postup:

1. Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme polovinou mléka
2. Uvařený květák nakrájíme nadrobno a dáme do misky, přidáme mouku, strouhanku, rozpuštěný tuk, sůl, špetku muškátového květu a na drobno nakrájenou petrželku, doplníme zvlhčenou žemlí a zlehka promícháme se zbývajícím mlékem s rozšlehaným vejcem (navíc můžeme přidat nějakou na kostičky nakrájenou uzeninu)
3. Připravené těsto vložíme do sáčku, vytvarujeme podlouhlou šišku, kterou stáhneme dvěma gumičkami
4. Vkládáme do vařící vody a zprudka vaříme 30 minut, dbáme na to, aby voda nebyla ve vyšší vrstvě, než je výška vařeného pokrmu
5. Uvařený květákový pudink naporcujeme a podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy