REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kůzlečí sekanina z Drahnětic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový recept z vykostěného pečeného kůzlečího masa, v celku uvařených vajíček, vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
700 gupečeného a vykostěného kůzlečího masa
50 gmásla
30 gcibule
3 dlsilného masového vývaru
2 dlbílého přírodního vína
5 ksvajíček
1 kskyselé okurky
1 lžícepolohrubé mouky
sůl

Postup:

1. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou kyselou okurku a vše zaprášíme moukou
2. Přilijeme masový vývar, víno a ze všech přísad svaříme omáčku, do níž opatrně, aby se „nerozběhla“ spouštíme rozklepnutá vejce, asi po 5 minutách varu je vybereme děrovanou naběračkou a do omáčky vmícháme pečené kůzlečí maso
3. Prohřátou směs upravíme na mísu, obložíme vejci a podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy