Marinovaná kuřecí stehýnka upečená v troubě nebo grilovaná na roštu grilu dozlatova, servírovaná spolu s jogurtovým dipem.
Ingredience:
8 ks | kuřecích stehýnek |
Na marinádu: | |
1 lžička | koření na drůbež |
4 lžíce | medu |
1 ks | svazku máty |
šťáva z 1 limetky | |
špetka drceného pepře | |
Na dip: | |
1 lžíce | nasekané máty |
150 g | bílého jogurtu |
nastruhaná kůra z 1 limetky | |
špetka vegety |
Postup:
1. Ve větší misce smícháme med, na jemno nasekanou mátu, limetkovou šťávu, koření na drůbež a špetku pepře
2. Očištěná kuřecí stehýnka vykostíme, pomocí párátka je uzavřeme jako balíček, pak na nich jemně nařízneme kůži, vložíme do připravené marinády a za občasného obracení 30 minut marinujeme
4. Stehýnka vyndáme z marinády, vložíme do pekáčku nebo na grilovací mřížku, poté je pečeme nebo grilujeme v předehřáté troubě nebo pod grilem při teplotě 180 °C zhruba 30 minut, během pečení nebo grilování maso ještě potíráme zbylou marinádou
5. Mezitím si připravíme dip; v misce rozmícháme bílý jogurt s na jemno nasekanou mátou, na jemno nastrouhanou kůrou z limetky a špetkou vegety
6. Upečená stehýnka podáváme s dipem, celozrnným pečivem a zeleninovým salátem.
Kdo má rád obíraní kuřecího masa přímo z kosti, prostě stehna nevykostí a jinak postupuje stejně, jak je výše uvedeno (viz foto), snad jen stehna s kostí pečeme pozvolněji, tedy také o něco déle.