REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehýnka s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kuřecí stehýnka s omáčkou z cibule, česneku, rajčat, medu a kukuřice.


Ingredience:
6 kskuřecích stehýnek
3 ksstroužků česneku
1 ksmalé plechovky sterilované kukuřice
1 ksplechovky krájených rajčat
1 ksfeferonka
1 kscibule
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžícetymiánu
1 lžícemedu
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C dozlatova, podle potřeby za občasného podlévání vodou
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli i oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou feferonku, nasekaný tymián, rajčata, med a dusíme
10 minut, když je směs příliš hustá, rozředíme ji trochou vody, podle potřeby osolíme a nakonec vmícháme scezenou, okapnou kukuřici
3. Připravenou omáčku dáme do pekáčku, rozložíme na ni stehýnka masa a dáme do trouby ještě na 10 minut zapéci.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy