REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna v kokosové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kuřecí stehna přelitá kokosovou omáčkou z cibule, česneku, kokosového krému a dalších ingrediencí.


Ingredience:
12 ksspodních kuřecích stehen
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksstonků citronové trávy
150 mlneslazeného kokosového krému
150 mlvody + na podlití
100 mlkuřecího vývaru
3 lžíceoleje
2 lžícesójové omáčky
1 lžícežluté kari pasty
1 lžícehnědého cukru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C (horkovzdušné 140 °C) asi 30 minut doměkka
2. Citronovou trávu opláchneme, osušíme, spodní část i tvrdé špičky odřízneme a pak trávu vaříme ve 150 ml vody asi 10 minut, poté vyndáme (vodu nevyléváme) a nakrájíme šikmo na kroužky
3. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájené oloupané cibule i stroužky česneku, přidáme kari pastu, sójovou omáčku, cukr a opékáme asi 1 minutu, potom přilijeme kuřecí vývar i vodu, ve které jsme vařili citronovou trávu, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 10 minut, nakonec vmícháme kokosový krém, osolíme a opepříme
4. Omáčku přelijeme přes kuřecí stehna, ozdobíme prstýnky citronové šťávy a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy