REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete pečené s kysaným zelím, při pečené polévané černým pivem.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
1 ksčervené cibule
450 mlčerného piva
450 gkysaného zelí
200 ganglické slaniny
kmín
sůl

Postup:

1. Kysané zelí pokrájené na menší kousky, vložíme i s nálevem do pekáče
2. Zalijeme ho studenou vodou, aby bylo celé ponořené
3. Kuřecí stehna dobře očistíme, mírně osolíme a dáme na zelí
4. Na maso položíme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka a kmín
5. Dáme péci asi na 50 minut (do změknutí masa), během pečení občas poléváme pokrm černým pivem.

Doporučení:

Podáváme např. s vařenými brambory nebo bramborovým, ale i houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy