REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí salát se zeleninou a ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařeného kuřecího masa, okurky, jablka, oliv, celeru a hroznového vína, servírovaný s jogurtovým dresinkem.


Ingredience:
300 gvařeného nebo grilovaného kuřecího masa
200 gzeleného hroznového vína
1 ksvelkého kyselého jablka
1 ksmenší salátové okurky
1 ksstonku celerového výhonku
několik vypeckovaných oliv
čerstvá pažitka
citronová šťáva
Na jogurtový dresink:
3 lžícemedu
2 lžícecitronové šťávy
1 kskelímku smetanového jogurtu
citronová kůra

Postup:

1. V misce promícháme smetanový jogurt s trochou na jemno nastrouhané citronového kůry, 2 lžícemi citronové šťávy a medem
2. Oloupanou okurku nakrájíme na hranolky, omyté jablko zbavené jádřince nakrájíme na nudličky a zakápneme trochou citronové šťávy, celerový výhonek oloupeme, podélně překrojíme a nasekáme na malé kousky, větší kuličky omytého hroznového vína přepůlíme
3. Vařené nebo grilované kuřecí maso nakrájíme na drobno, promícháme s okurkou, jablkem, celerem, hroznovým vínem a pokrájenými olivami, posypeme na drobno nasekanou pažitkou a dáme vychladit
4. Hotový salát podáváme s jogurtovým dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy