Salát z pečeného kuřecího masa, hrášku, karotky, kukuřice, mandarinek a majonézy, ozdobený na jemno nasekanými bylinkami.
Ingredience:
300 g | pečeného kuřecího masa bez kůže |
200 g | kukuřice ve slaném nálevu |
100 g | sterilovaného hrášku |
100 g | sterilované karotky |
100 g | kompoiovaných mandarinek |
4 lžíce | majonézy |
mletý bílý pepř | |
čerstvé bylinky | |
sůl |
Postup:
1. Polovinu kuřecího masa nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy, zbylé maso nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou
2. Sterilovaný hrášek, kukuřici i karotku slijeme, necháme v cedníku okapat, karotku překrájíme na menší kousky a pak vše dáme do mísy
3. Zlehka vmícháme majonézu, přidáme okapané měsíčky mandarinek, ochutíme 2 lžícemi kompotované šťávy z mandarinek, solí, mletým bílým pepřem, zlehka promícháme a necháme 30 minut v ledničce vychladit
4. Salát rozdělíme do misek, poklademe plátky masa, ozdobíme na jemno nasekanými bylinkami a podáváme s pečivem.