REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí salát s kukuřicí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z pečeného kuřecího masa, hrášku, karotky, kukuřice, mandarinek a majonézy, ozdobený na jemno nasekanými bylinkami.


Ingredience:
300 gpečeného kuřecího masa bez kůže
200 gkukuřice ve slaném nálevu
100 gsterilovaného hrášku
100 gsterilované karotky
100 gkompoiovaných mandarinek
4 lžícemajonézy
mletý bílý pepř
čerstvé bylinky
sůl

Postup:

1. Polovinu kuřecího masa nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy, zbylé maso nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou
2. Sterilovaný hrášek, kukuřici i karotku slijeme, necháme v cedníku okapat, karotku překrájíme na menší kousky a pak vše dáme do mísy
3. Zlehka vmícháme majonézu, přidáme okapané měsíčky mandarinek, ochutíme 2 lžícemi kompotované šťávy z mandarinek, solí, mletým bílým pepřem, zlehka promícháme a necháme 30 minut v ledničce vychladit
4. Salát rozdělíme do misek, poklademe plátky masa, ozdobíme na jemno nasekanými bylinkami a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy