REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí salát s kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát s povařenými fazolkami, na kolečka nakrájenými kukuřičnými klasy, opečenými kuřecími řízky a cherry rajčaty, přelitý jogurtovým dresinkem.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
200 gkuřecích prsních řízků
125 gcherry rajčat
80 gfazolek
2 kskukuřičných klasů
1 ksčervené cibule
1 ksřímského salátu
1/2 lžičkypálivé papriky
1/2 lžičkymletého kmínu
olivového oleje
sůl
Na jogurtový dresink:
150 gjogurtu
1 lžícesvětlého vinného octa
1 ksstroužků česneku
mletého pepře
voda
sůl

Postup:

1. Nejdříve připravíme jogurtový dresink: jogurt, oloupaný, rozetřený stroužek česneku, vinný ocet a lžíci vlažné vody smícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Předvařené kukuřičné klasy deset až dvanáct minut grilujeme na rozehřáté grilovací pánvi, sundáme z tepla a palice nakrájíme na 2 cm silná kolečka
3. Očištěné fazolky povaříme ve vroucí vodě, pak je zchladíme pod tekoucí studenou vodou
4. Kuřecí řízky rozřízneme na dva kusy, potřeme olejem, posypeme směsí mleté papriky a kmínu, osolíme a grilujeme 5 minut z každé strany
5. V míse smícháme kuře, povařené fazolky, nakrájenou kukuřici, přepůlená cherry rajčata, oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, rozdělené listy salátu a navrch dáme připravený dresink.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy