Salát s povařenými fazolkami, na kolečka nakrájenými kukuřičnými klasy, opečenými kuřecími řízky a cherry rajčaty, přelitý jogurtovým dresinkem.
Ingredience:
Pro 2 osoby: | |
200 g | kuřecích prsních řízků |
125 g | cherry rajčat |
80 g | fazolek |
2 ks | kukuřičných klasů |
1 ks | červené cibule |
1 ks | římského salátu |
1/2 lžičky | pálivé papriky |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
olivového oleje | |
sůl | |
Na jogurtový dresink: | |
150 g | jogurtu |
1 lžíce | světlého vinného octa |
1 ks | stroužků česneku |
mletého pepře | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve připravíme jogurtový dresink: jogurt, oloupaný, rozetřený stroužek česneku, vinný ocet a lžíci vlažné vody smícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Předvařené kukuřičné klasy deset až dvanáct minut grilujeme na rozehřáté grilovací pánvi, sundáme z tepla a palice nakrájíme na 2 cm silná kolečka
3. Očištěné fazolky povaříme ve vroucí vodě, pak je zchladíme pod tekoucí studenou vodou
4. Kuřecí řízky rozřízneme na dva kusy, potřeme olejem, posypeme směsí mleté papriky a kmínu, osolíme a grilujeme 5 minut z každé strany
5. V míse smícháme kuře, povařené fazolky, nakrájenou kukuřici, přepůlená cherry rajčata, oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, rozdělené listy salátu a navrch dáme připravený dresink.