REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rolka plněná masovou fáší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masové rolády patří mezi oblíbené výrobky české kuchyně. Dají se servírovat jak teplé, tak studené, například jaku součást rautového menu.


Ingredience:
1 kskuřete (kolem 1.5 kg)
2 ksmrkve
1 kscibule
300 gmletého masa (hovězí a vepřové v poměru 1:1)
200 ganglické slaniny
50 gmásla
150 mlvody
muškátový květ
majoránka
pepř
sůl
Ostatní:
potravinářská fólie, provázek ....

Postup:
  1. Kuře nejdříve vykostíme, zeleninu očistíme, ostatní suroviny nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu zprudka orestujeme na pánvi
  2. Připravíme si fáš; v míse smícháme mleté maso, cibulku a mrkev nakrájenou nadrobno, přidáme opečenou slaninu na malé kostičky i s vypečeným sádlem, dále sůl, pepř, špetku muškátového květu a majoránku, důkladně vše promícháme
  3. Na čistou rovnou pracovní plochu rozložíme potravinářskou folii a na ní vykostěný plát masa kůží dolů), maso osolíme, opepříme a rozprostřeme fáš, za pomoci potravinářské folie pevně zarolujeme, pak fólii opatrně sundáme a roládu zajistíme potravinářským provázkem
  4. Připravenou roládu ještě z venku osolíme a opepříme, vložíme ji do pekáče vymazaného máslem
  5. Roládu podlijeme vodou, pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 °C tak 40-45 minut, poté zvedneme teplotu na 220 °C a pečeme ještě dalších cca 30 minut na barvu
  6. Roládu podáváme rozkrájenou asi na 1 cm silná kolečka.
Doporučení:

Kostičky slaniny můžeme nasypat i koelm rolády, šťáva z masa tak získá další chuťový rozměr.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy