REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rarášci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší řízky připravené z vykostěného kuřete, obalené v těstíčku, odleželé v lednici, pak usmažené pozvolna dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
Na těstíčko:
100 mlsvětlého piva
3 lžícehladké mouky
1 lžícesojové omáčky
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1 lžícehořčice
2-3 ksvejce
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuře vykostíme, zbavíme kůže, naporcujeme na menší řízky
  2. Připravíme si obalovací marinádu; vejce rozšleháme, přidáme sojovou omáčku, hořčici, pivo, postupně zapracujeme také mouku a solamyl, těstíčko osolíme a okořeníme pepřem a ještě jednou důkladně rozšleháme
  3. Maso naložíme do těstíčka na 3 až 4 hodiny, necháme v lednici odležet
  4. Smažíme vě větším množství dobře rozpáleného oleje, pěkně pozvolna, ze všech stran, dozlatova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy