REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa opečená na oleji dozlatova, pokladena půlkami broskví a plátkem sýra, podlitá bílým vínem, posypaná sekanými ořechy.


Ingredience:
500 gkuřecích prsou
100 gplátkového sýra
50 gmásla
50 gsekaných vlašských ořechů
4 kspůlených kompotovaných broskví
100 mlbílého vína
olivový olej
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka dozlatova orestujeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Pak plátky masa na pánvi poklademe okapanými půlkami broskví a plátkem sýra, podlijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna necháme sýr rozpustit
3. Nakonec každý plátek posypeme na drobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy