REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na rajčatech, těstoviny s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně naklepaná kuřecí prsa zprudka opečená na pánvi na oleji, ochucená solí, pepřem a provensálským kořením, servírovaná s cherry rajčátky orestovanými na cibuli ve výpeku po mase a vařenými těstovinami ochucenými pestem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
10 kscherry rajčátek
provensálské koření
pepř
olej
sůl
Na těstoviny:
1 balenítěstovin, nejlépe širokých, dlouhých nudlí
1 malá skleničkapesta
provensálské koření
voda
sůl

Postup:
  1. Prsa mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a posypeme provensálským kořením
  2. Zprudka maso opečeme na pánvičce na troše oleje, pěkně z obou stran, pak dáme stranou a uchováme v teple
  3. Ve výpeku necháme mírně zhnědnout měsíčky cibule, pak nasypeme na půlky pokrájená cherry rajčátka, ty také orestujeme, za občasného míchání
  4. Dochutíme provensálským kořením, solí a pepřem, vložíme zpět maso, které necháme prohřát, nejlépe na mírném zdroji tepla, pod pokličkou
  5. Na talířích jednotlivé porce servírujeme spolu s hromádkou těstovin, ty přelijeme šťávou z pánvičky.

Příprava těstovin:

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, tzv. na skus, řídíme se návodem na obalu, důkladně okapané nejlépe ihned podáváme promíchané s pestem a ochucené opět provensálským kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty

Dýně, lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i pro ty z vás, kteří si chtějí dát od masa po letním grilování pauzu. Pootevřete kuchyňská dvířka zelenině a nechte se inspirovat neokoukanými recepty.

číst dále ...

Co je fermentace, kvašení, pickles či zavařování neboli sterilace?

Umíte rozlišit pojmy jako fermentace či kvašení? A co Pickles, víte co to je? A co zavaření neboli sterilace. Jaký je rozdíl mezi všemi těmito uvedenými pojmy? Více se dozvíte právě v tomto článku!

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Objevte pozitivní účinky medu na váš organismus

Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.

číst dále ...

Podzimní recepty, které vám doplní sílu a energii

Zkuste si užívat i dny, které jsou znatelně chladnější a temnější než ty předchozí. Podzim se už stačil projevit v celé své síle, ale vy možná naopak cítíte, že máte energie o něco méně. Nezoufejte, je to naprosto přirozené. Navíc s tím můžete skvěle pracovat třeba prostřednictvím jídla. Poslouchejte své chutě, které touží po něčem hutnějším. Poradí také Akademie kvality, která pro vás nachystala několik vydatných, originálních receptů. Až budete vybírat jednotlivé suroviny, zaměřte se na jejich kvalitu, abyste z pokrmu vytěžili maximum a také si více pochutnali. Hledejte na obalech výrobků značky kvality (např. Regionální potravina a Klasa), které ji zaručují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy