REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na rajčatech, těstoviny s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně naklepaná kuřecí prsa zprudka opečená na pánvi na oleji, ochucená solí, pepřem a provensálským kořením, servírovaná s cherry rajčátky orestovanými na cibuli ve výpeku po mase a vařenými těstovinami ochucenými pestem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
10 kscherry rajčátek
provensálské koření
pepř
olej
sůl
Na těstoviny:
1 balenítěstovin, nejlépe širokých, dlouhých nudlí
1 malá skleničkapesta
provensálské koření
voda
sůl

Postup:
  1. Prsa mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a posypeme provensálským kořením
  2. Zprudka maso opečeme na pánvičce na troše oleje, pěkně z obou stran, pak dáme stranou a uchováme v teple
  3. Ve výpeku necháme mírně zhnědnout měsíčky cibule, pak nasypeme na půlky pokrájená cherry rajčátka, ty také orestujeme, za občasného míchání
  4. Dochutíme provensálským kořením, solí a pepřem, vložíme zpět maso, které necháme prohřát, nejlépe na mírném zdroji tepla, pod pokličkou
  5. Na talířích jednotlivé porce servírujeme spolu s hromádkou těstovin, ty přelijeme šťávou z pánvičky.

Příprava těstovin:

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, tzv. na skus, řídíme se návodem na obalu, důkladně okapané nejlépe ihned podáváme promíchané s pestem a ochucené opět provensálským kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy