Rychlý, přitom lehký oběd plný zdravých ingrediencí. Jde o orestované kuřecí plátky dochucené medem, solí a chia semínky, servírované nakrájené na proužky spolu s vařenoua pak orestovanou směsí z bulguru, zeleniny a quinoy.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | kuřecí prsa |
420 g | směs bulgur quinoa Menu Gold |
90 g | cibule |
15 g | másla |
6 g | kostky kuřecího vývaru |
10 ml | slunečnicového oleje |
2 ks | malá červená a žlutá paprika |
2 ks | mrkve |
2 lžíce | chia semínek |
1 lžíde | medu |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Opláchnuté kuřecí prsa osolíme, potřeme medem a chia semínky a opečeme na slunečnicovém oleji z obou stran do zlatova
- Směs bulgur a quinoa Menu Gold uvaříme v osoleném vývaru do měkka cca 15 minut a následně scedíme, mezi tím si na másle orestujeme cibuli, jarní cibulku, na menší plátky nakrájenou mrkev, červenou a žlutou papriku
- V poslední fázi přidáme bulgur a krátce zhruba 2 minuty ještě společně orestujeme
- Směs je hotová a můžeme podávat s grilovanými kuřecími prsy.
Autor i zdroj: www.menugold.cz