REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka z mrkvového pyré a vývaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá krémová polévka připravená z hotového zeleninového vývaru Gallina Blanca, kuřecích prs a dalších surovin, servírovaná zahuštěná bešamelem.


Ingredience:
2 kskuřecí prsa
4 ksmrkve
1 lhotového kuřecího vývaru Gallina Blanca
Bešamel:
500 mlmléka
50 ghladké mouky
50 gmásla
2 ksbobkové listy
špetka muškátového ořechu
mořská sůl
bílý pepř

Postup:
  1. Kuřecí prsa spolu s mrkví vařte cca 20 min na mírném ohni v hotovém kuřecí vývaru Gallina Bllanca
  2. Uvařené maso a mrkev vyjměte z vývaru, maso natrhejte na kousky a mrkev rozmixujte do hladka
  3. Poté maso a mrkvové pyré vraťte do kuřecího vývaru a pomalu zahustěte bešamelem
  4. Nechte vše povařit na mírném ohni, aby se ingredience propojily.

Příprava bešamelu:

  1. Ve středně velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo, pak ho zasypte hladkou moukou, důkladně promíchejte metličkou a nechte asi minutu zasmahnout
  2. Zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu, míchejte, dokud směs nezíská hustotu a konzistenci omáčky (může to trvat 10 až 15 minut).
Doporučení:

Polévka bude mít ještě lepší chuť, když kuřecí prsa (může být i s kůží) orestujete na pánvi, místo vaření masa ve vývaru. Můžete si také opéct na másle na kostičky nakrájený chléb nebo housku a přidat do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy