Kuskus se nejčastěji podává jako příloha či salát se zeleninou, masem nebo rybami. Skvělý je také zapečený s nějakými dobrotami, což je i tento případ.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
400 g | kuřecích stehenních řízků |
150 g | kuskusu Menu Gold |
50 g | červené papriky kapie |
50 g | sterilované kukuřice |
50 g | jarní cibulky |
50 g | brokolice |
300 ml | smetany |
200 ml | zakysané smetany |
40 ml | slunečnicového oleje |
2 ks | vejce |
drůbeží vývar | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.
- Přidáme nakrájenou zeleninu, sterilovanou kukuřici, dochutíme solí, pepřem a zalijeme vývarem. Krátce vše podusíme.
- Na závěr přidáme předem spařený kuskus, smetanu, vejce a pečlivě zamícháme a dochutíme.
- Směs dáme zapéct na 180°C na 15 až 20 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem. Kuskus se nejčastěji podává jako příloha či salát se zeleninou, masem nebo rybami, ale hodí se také k přípravě sladké kaše s ovocem nebo ořechy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, kuskus se zalévá horkou vodou nebo vývarem a nechává nabobtnat.
Cena: 39,90 Kč, více na www.menugold.cz
Poznámka:Kdo nezná, jak připravit kuskus, zde je základní recept: Příprava kuskusu
Kuřecí maso s plněnými brambory
Kuřecí nugetky se sýrovo-bylinkovou omáčkou a těstovinami