REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nohy na cibuli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě v římském hrnci upečené kuřecí nohy na kolečkách cibule.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí stehna
3 ksstředně velké cibule
2 lžícerajského protlaku
2 lžícegrilovacího koření nebo koření dle vlastní fantazie
1 lžičkakmínu
voda
pepř
sůl
římský hrnec na přípravu

Postup:

1. Římský hrnec namočíme nejméně na 15 minut do studené vody
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vložíme je do římského hrnce, posypeme pepřem, zalijeme rajským protlakem smíchaným se 2 lžícemi vody
3. Na připravený cibulový základ vložíme stehna v kloubu přepůlená, maso osolíme a okořeníme pepřem a kmínem
4. Římský hrnec přiklopíme a vložíme do studené trouby, tu nastavíme na 220 °C a pokrm pečeme asi 60 minut, pak poklici sundáme a kuře dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Během pečení římský hrnec neotevíráme!

Poznámka:

Římský hrnec (pekáč) – Praktická nádoba vyrobená z pálené hlíny. Díky materiálu je porézní a proto se před použitím ponoří do vody, póry se nasáknou vodou a ta během pečení a vaření uniká v podobě páry do pokrmu a jídlo nemá šanci se připálit, i když nepoužijete žádný tuk a přitom zůstává zachováno velké množství vitamínů a živin. Římský hrnec se doporučuje všem, kteří jsou na žlučníkových nebo redukčních dietách nebo chtějí žít zdravě.Rady a tipy na vaření v římském hrnci najdete zde: Rady na přípravu pokrmů v římském hrnci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy