REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí měšec s nivou a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecích prsou plněné kostičkami jablek a nivy, vytvarované do tvaru měšce, upečené doměkka.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
200 gnivy
100 gmásla
1 ksnakyslého jablka
mletý pepř
zelená nať z pórku
voda
sůl
Na omáčku:
1 lžícepolohrubé mouky
trochu vody nebo vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa nakrojíme do velkých plátků, přes fólii je naklepeme, osolíme, opepříme, do středu každého vložíme po hrsti na kostičky nakrájeného oloupaného jablka a nivy
2. Okraje naplněných plátků zdvihneme, nabereme a vytvoříme z každého měšec, shrnuté ústí stlačíme a ovážeme dlouhým proužkem vykrojeným z listu pórku
3. Svázané měšce naskládáme do zapékací misky, přidáme k nim kousek másla, podlijeme trochou vody a zakryté pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka (asi 30 minut)
4. Pak měkké měšce vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, povaříme, dochutíme solí, pepřem a naředíme trochou vývaru nebo vody, nakonec přidáme měšce a necháme jen krátce prohřát.

Doporučení:

Podáváme se smaženými bramborovými kroketami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy