Plátky kuřecích prsou plněné kostičkami jablek a nivy, vytvarované do tvaru měšce, upečené doměkka.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
200 g | nivy |
100 g | másla |
1 ks | nakyslého jablka |
mletý pepř | |
zelená nať z pórku | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 lžíce | polohrubé mouky |
trochu vody nebo vývaru | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa nakrojíme do velkých plátků, přes fólii je naklepeme, osolíme, opepříme, do středu každého vložíme po hrsti na kostičky nakrájeného oloupaného jablka a nivy
2. Okraje naplněných plátků zdvihneme, nabereme a vytvoříme z každého měšec, shrnuté ústí stlačíme a ovážeme dlouhým proužkem vykrojeným z listu pórku
3. Svázané měšce naskládáme do zapékací misky, přidáme k nim kousek másla, podlijeme trochou vody a zakryté pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka (asi 30 minut)
4. Pak měkké měšce vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, povaříme, dochutíme solí, pepřem a naředíme trochou vývaru nebo vody, nakonec přidáme měšce a necháme jen krátce prohřát.
Podáváme se smaženými bramborovými kroketami.