REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí měšce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecích prsou naplněné směsí z brokolice, mrkve, šunky, tvrdého sýra, vejce, másla a brambor, upečené, servírované se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecích prsou
4 ksmrkve
2 ksve slupce uvařené brambory
2 ksplátky šunky
1 ksbrokolice
1 ksvejce
50 gtvrdého sýra
20 gmásla
Na omáčku:
200 mlvody
100 mlsmetany
2 lžícemásla nebo oleje
1 lžíce mouky
sůl

Postup:

1. Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme asi 2 minuty v osolené vodě, 8 ks větších růžiček necháme jako přílohu, zbytek brokolice rozdělíme na dvě části, jednu rozdělíme na drobné růžičky a druhou necháme na omáčku
2. Očištěnou mrkev uvaříme do poloměkka, jednu nakrájíme na drobné kostičky a ostatní podélně na osminky
3. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky a dáme do misky, přidáme oloupané nastrouhané brambory, nakrájenou brokolici a mrkev, vejce, promícháme a podle chuti osolíme
4. Kuřecí prsíčka rozřízneme na poloviny a každou porci opatrně rozklepeme mezi dvěma fóliemi na co nejtenčí plátek, pak stáhneme vrchní fólii, maso lehce osolíme a do středu rozdělíme připravenou náplň
5. Naplněné plátky položíme i se spodní fólií do dlaně a pomalu ji sevřeme tak, aby se z masa utvořil měšec, prsty druhé ruky měšec nad náplní sevřeme, položíme na stůl a ovážeme provázkem
6. Měšce povaříme asi 5 minut v osolené vodě, pak je zbavíme provázku i fólie, potřeme lehce máslem a pečeme při 150 °C cca 20 minut
7. Mezitím z másla a mouky připravíme jíškou, zalijeme ji vodou, rozšleháme a necháme povařit, po 10 minutách přilijeme smetanu, přidáme zbylou brokolici a povaříme
8. Omáčku rozmixujeme a podle chuti osolíme
9. Na talíře položíme osminky mrkve a přelijeme je omáčkou, do které posadíme kuřecí měšce, ozdobíme brokolicí.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy