Pokrm do 30 minut! Rychlá minutka ze stehenních kuřecích řízků, žampionů, česnekových výhonků, zázvoru, thajské omáčky sweet chilli…
Ingredience:
500 g | stehenních kuřecích řízků |
200 g | česnekových výhonků (lze nahradit zelenými fazolkami) |
200 g | žampionů |
1 lžíce | thajské omáčky sweet chilli |
1 lžička | sojové omáčky |
1 lžička | strouhaného zázvoru |
2 ks | stroužky česneku |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky, žampiony přepůlíme, větší rozčtvrtíme.
- Česnekové výhonky nakrájíme na 5 cm kousky, nasypeme do cedníku, 1 minutu blanšírujeme, ve vroucí vodě, necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, česnekové výhonky, žampiony, osolíme, mícháme, restujeme 2 minuty.
- Přidáme chilli omáčku, sojovou omáčku, česnek, zázvor, promícháme, na mírném ohni dusíme pod pokličkou 8-10 minut, občas promícháme.
- Hotovou směs můžeme podávat s hranolky, brambory, rýží, ale i pečivem, chlebem.
Text i foto: Dalibor Marounek