REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso s houbami ve smetanové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na másle opečené kousky kuřecích prsou nebo vykostěných noh smíchané s orestovanými houbami a cibulí, povařené ve smetanové omáčce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecích prsou nebo vykoštěných noh
600 gčerstvých hub
60 gmásla
2 ksstroužky česneku
1 kscitrónu
1 kscibule
200 mlsmetany (12 %)
8 snítekčerstvého tymiánu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme je a okořeníme pepřem
2. Kostky masa orestujeme zprudka na rozpáleném másle, maso vyjmeme a uchováme v teple
3. Na výpeku orestujeme kostičky cibule, přidáme menší kousky očištěných, opraných a důkladně okapaných hub a oloupané půlky česneku, vše opečeme
4. K opečeným ingrediencím vrátíme maso, vše zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, krátkou chvíli vše podusíme a na závěr vmícháme nasekaný tymián.

Doporučení:

Takto připravený pokrm podáváme s houskovým knedlíkem, uvařenou rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy