Na pánvi na másle opečené kousky kuřecích prsou nebo vykostěných noh smíchané s orestovanými houbami a cibulí, povařené ve smetanové omáčce.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | kuřecích prsou nebo vykoštěných noh |
600 g | čerstvých hub |
60 g | másla |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | citrónu |
1 ks | cibule |
200 ml | smetany (12 %) |
8 snítek | čerstvého tymiánu |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme je a okořeníme pepřem
2. Kostky masa orestujeme zprudka na rozpáleném másle, maso vyjmeme a uchováme v teple
3. Na výpeku orestujeme kostičky cibule, přidáme menší kousky očištěných, opraných a důkladně okapaných hub a oloupané půlky česneku, vše opečeme
4. K opečeným ingrediencím vrátíme maso, vše zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, krátkou chvíli vše podusíme a na závěr vmícháme nasekaný tymián.
Takto připravený pokrm podáváme s houskovým knedlíkem, uvařenou rýží nebo těstovinami.