REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí balenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso v celku z celého kuřete naplněné nádivkou z vařeného uzeného bůčku a dalších ingrediencí, svinuté a zajištěné nití, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
3 ksvejce
2 kssladkokyselé okurky
1 kscibule
150 gvařeného uzeného bůčku
50 ganglické slaniy
40 gmásla
hořčice
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře obrátíme zády navrch a po celé délce trupu ostrým nožem rozřízneme, pomocí prstů pak maso lehce vykostíme
2. Maso paličkou naklepeme do tvaru obdélníku, ten posolíme, potřeme hořčicí, posypeme jemně usekanou cibulí a poklademe tenkými plátky masitého uzeného bůčku
3. Na bůček poklademe jemně usekané sladkokyslé okurky, které potřeme vejci osmaženými na kousíčku másla
4. Maso svineme a zavážeme nití
5. Na menší pekáček dáme rozpustit rozkrájenou slaninu, přidáme k ní kousek másla, balenku nejprve ze všech stran prudce opečeme, pak ji podlijeme vývarem a pečeme, při teplotě kolem 190-200 °C, doměkka
6. Upečenou balenku vyjmeme, šťávu mírně zaprášíme polohrubou moukou, necháme ji zarestovat, přidáme lžičku hořčice, podlijeme vývarem (můžeme použít vývar, ve kterém jsme vařili uzené) a dohladka povaříme
7. Balenku nakrájíme na plátky a servírujeme s různě upravenými bramborami nebo jemnými knedlíky a ovocným kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy