REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se staročeskou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné nádivkou z rohlíků, slaniny, žampionů a dalších ingrediencí, upečené doměkka.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
100 gmáslo
voda
sůl
Na nádivku:
4 lžícemléka
1 lžícemásla
50 ganglické slaniny
50 gžampionů
5 ksstarších rohlíků
5 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kssnítky petrželové natě
1 kscibule
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme
2. Na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a necháme vychladnout
3. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zvlhčíme mlékem, přidáme žloutky, na drobno nasekanou petrželku, oloupané rozetřené stroužky česneku, žampiony s cibulí, ochutíme solí, mletým pepřem, špetkou muškátového květu a promícháme, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Kuře naplníme připravenou nádivkou, vložíme do pekáčku s máslem, dáme do předehřáté trouby na 230 °C, po 10 minutách podlijeme vodou, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme cca 1 hodinu přikryté, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
5. Po hodině pokrm odklopíme a maso dopečeme doměkka a dokřupava.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy