REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické kuřátko nadité žemlovou nádivkou zjemněnou sněhem z bílků, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 hrstnadrobno nasekané zelené petrželky
2 ksvejce
5-6 ksnejlépe den starých rohlíků
Na nádivku:
voda na podlití
sůl
kmín
máslo
1 kskuřete
špetku nastrouhaného muškátového oříšku
trochu mléka
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme nádivku; utřeme 1-2 lžíce mírně povoleného másla s trochou soli, kořením a žloutkem, z bílků vyšleháme tuhý sníh, rohlíky nakrájíme na malé kostičky, necháme máčet v mléce
2. Utřené máslo smícháme s vyždímanými rohlíky, nasekanou petrželkou a sněhem z bílků
3. Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i z venku, naplníme nádivkou a to i pod kůží a na prsou, dáme do zapékací misky
3. Kuře okmínujeme, obložíme plátky másla, podlijeme trochou vody, přiklopíme a necháme péct
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení kuře několikrát obrátíme, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme vodou a přelijeme výpekem
5. Na posledních 30 minut kuře pečeme odklopené, aby jsem získali křupavou kůrku
6. Naporcované kuře servírujeme i s nádivkou a podáváme s rýží nebo bramborem, mírně přelité šťávou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy