REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna porce, tedy kuřecí čtvrtka pečená spolu s kysaným zelím, slaninou a kořením. Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.


Ingredience:
Na jednu porci:
1 kschlazené kuřecí čtvrtky
3 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
200 gkysaného zelí
50 gšabatecké nebo anglické slaniny
1 lžícesádla
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkasladké papriky
1 lžičkacelého kmínu
cukr
sůl

Postup:

1. Maso osolíme, posypeme paprikou a oběma kmíny
2. Zelí překrájíme, podle chuti osladíme, přidáme nové koření a bobkový list, případně osolíme
3. Pekáček vymažeme sádlem, přidáme ochucené zelí, posypeme je na kostičky pokrájenou slaninou, přidáme kuře, podlijeme trochou vody a přiklopíme
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca hodinu
5. V průběhu pečení přeléváme kuře šťávou
6. Pak sundáme poklici a ještě asi 15 minut dopékáme na barvičku.

Doporučení:

Podáváme např. se špekovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy