Jedna porce, tedy kuřecí čtvrtka pečená spolu s kysaným zelím, slaninou a kořením. Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.
Ingredience:
Na jednu porci: | |
1 ks | chlazené kuřecí čtvrtky |
3 ks | kuliček nového koření |
1 ks | bobkového listu |
200 g | kysaného zelí |
50 g | šabatecké nebo anglické slaniny |
1 lžíce | sádla |
1 lžička | drceného kmínu |
1 lžička | sladké papriky |
1 lžička | celého kmínu |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Maso osolíme, posypeme paprikou a oběma kmíny
2. Zelí překrájíme, podle chuti osladíme, přidáme nové koření a bobkový list, případně osolíme
3. Pekáček vymažeme sádlem, přidáme ochucené zelí, posypeme je na kostičky pokrájenou slaninou, přidáme kuře, podlijeme trochou vody a přiklopíme
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca hodinu
5. V průběhu pečení přeléváme kuře šťávou
6. Pak sundáme poklici a ještě asi 15 minut dopékáme na barvičku.
Podáváme např. se špekovým knedlíkem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.