REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na uherském zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant oblíbeného straročeského receptu. Kuřecí paličky upečené v troubě na pikantním zelí dochuceném, kromě jiného, kolečky klobásky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-8 ksdrůbežích paliček
4 ksstroužky česneku
2 ksnožičky pikantní paprikové klobásy
2 kscibule
1 ksjablka
500 gkysaného zelí
80 gslaniny
4 lžičkykrupicového cukru
3-4 lžičkykmínu
1-2 lžičkysladké mleté papriky
voda na podlití
pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme rozpálit sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, cukr a necháme trochu zkaramelizovat, přidáme zelí, na kostičky neoloupané jadřince zbavené jablko a na kolečka pokrájenou klobásu, podle chuti osolíme, případně dosladíme
2. Na zelí dáme na kolečka pokrájené klobásy a na půl nebo kolečka pokrájené cibule
3. Kuřecí paličky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku, okořeníme pepřem, dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu
4. Mírně podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 200 °C tak 40 minut, pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku
5. Upečené kuřecí maso servírujeme se zelím a další přílohou, s chlebem, brambory, bramborovými knedlíky, noky ….

Poznámka:

Autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy