Kuřecí polotovar vhodný na přípravu řízků, nebo jako minutka.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
rozpuštěné máslo | |
voda |
Postup:
1. Omyté kuře nejprve zbavíme u stehýnek kloubů, aby nepřekážely při svlékání kůže a usekneme křidélka
2. Kuře obrátíme zády navrch a kůži nařízneme podél krku a trupu směrem dolů, prsty nebo obrácenou střenkou nože kůži pomalu uvolňujeme, až bude kuře bez “košilky”
3. Vykostěné kuřecí maso zbavené kůže mírně naklepeme, potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle a použijte k přípravě minutky nebo řízků.
Ze zbývajících kostí, páteře a čerstvé zeleniny můžete uvařit polévku.
Poznámka:Kůži můžete použít na tento recept: Nádivka v kuřecí košilce.