REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuličky ze skopového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené mleté skopové maso s vejcem, rohlíkem , ochucené cibulí, česnekem,majoránkou, petrželkou a mátou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
500 gmletého skopového masa
(ořez z plece)
100 mlbílého vína (suchého)
4 ksstroužků česneku
2 ksrohlíku (tvrdší)
2 ksvajec
1 kscibule
1 lžícenasekané petrželky
1 lžičkanasekané čerstvé máty
1 lžičkanasekané čerstvé majoránky
mletý pepř
hladká mouka
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 2. Česnek oloupeme a prolisujeme 3. Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme vínem, chvíli necháme uležet a pak zlehka vymačkáme 4. Do mísy vložíme mleté skopové maso, navlhčené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, majoránku, mátu, osolíme a opepříme 5. Vše dobře promícháme, vytvarujeme kuličky a obalíme v hladké mouce 6. Na rozehřátém větším množství tuku zvolna kuličky smažíme ze všech stran dozlatova 7. Usmažené kuličky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a čerstvou zeleninou- Masové kuličky lze použít i jako základní ingredience k chuťovkám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy