REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuličky ze skopového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené mleté skopové maso s vejcem, rohlíkem , ochucené cibulí, česnekem,majoránkou, petrželkou a mátou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
500 gmletého skopového masa
(ořez z plece)
100 mlbílého vína (suchého)
4 ksstroužků česneku
2 ksrohlíku (tvrdší)
2 ksvajec
1 kscibule
1 lžícenasekané petrželky
1 lžičkanasekané čerstvé máty
1 lžičkanasekané čerstvé majoránky
mletý pepř
hladká mouka
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 2. Česnek oloupeme a prolisujeme 3. Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme vínem, chvíli necháme uležet a pak zlehka vymačkáme 4. Do mísy vložíme mleté skopové maso, navlhčené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, majoránku, mátu, osolíme a opepříme 5. Vše dobře promícháme, vytvarujeme kuličky a obalíme v hladké mouce 6. Na rozehřátém větším množství tuku zvolna kuličky smažíme ze všech stran dozlatova 7. Usmažené kuličky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a čerstvou zeleninou- Masové kuličky lze použít i jako základní ingredience k chuťovkám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy