Smažené mleté skopové maso s vejcem, rohlíkem , ochucené cibulí, česnekem,majoránkou, petrželkou a mátou.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
500 g | mletého skopového masa |
(ořez z plece) | |
100 ml | bílého vína (suchého) |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | rohlíku (tvrdší) |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžička | nasekané čerstvé máty |
1 lžička | nasekané čerstvé majoránky |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
sůl | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 2. Česnek oloupeme a prolisujeme 3. Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme vínem, chvíli necháme uležet a pak zlehka vymačkáme 4. Do mísy vložíme mleté skopové maso, navlhčené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, majoránku, mátu, osolíme a opepříme 5. Vše dobře promícháme, vytvarujeme kuličky a obalíme v hladké mouce 6. Na rozehřátém větším množství tuku zvolna kuličky smažíme ze všech stran dozlatova 7. Usmažené kuličky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Doporučení:– Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a čerstvou zeleninou- Masové kuličky lze použít i jako základní ingredience k chuťovkám.