REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové karbanátky v rajské omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté ochucené skopové plece vytvarované do karbanátek, usmažené a doplněné rajskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
600 gskopové plece (ořez)
150 gstrouhanky
100 gtuku
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
mletý pepř
sůl
Omáčka:
400 grajčat
50 ghladké mouky
500 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
4 kszrnek nového koření
4 kszrnek pepře
1 ksbobkového listu
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Ořez ze skopové plece očistíme, opláchneme, osušíme a pomeleme 2. Česnek oloupeme a prolisujeme 3. K mletému masu přidáme prolisovaný česnek, sůl, špetku mletého pepře, rozklepnutá vejce, strouhanku a vše dobře promícháme 4. Ze směsi uděláme karbanátky a smažíme je po všech stranách na mírném plameni v rozpáleném tuku dozlatova 5. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata dobře opláchneme a nakrájíme na osminky 6. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zředíme studeným vývarem 7. Přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, pepř, sůl a vaříme za občasného promíchání, dokud se rajčata nerozvaří 8. Omáčku prolisujeme přes cedník, ochutíme cukrem, vložíme usmažené karbanátky a krátce povaříme.

Doporučení:

– Podáváme s knedlíkem nebo vařenými makarony.

Poznámka:

– Vývar z kostky si připravíme podle návodu výrobce nebo použijeme čerstvý (viz vývar-polévky).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy