Předvařené plátky jehněčího masa, marinované, obalené ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
750 g | jehněčího bez kosti |
2 dcl | vývaru |
1 dcl | bílého vína |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkový list |
hladká mouka | |
strouhanka | |
máslo | |
vejce | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, vložíme do osolené vody, přidáme cibuli a bobkový list, vaříme 15 minut, pak maso vyjmeme, necháme vychladnout a naklepeme
2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme žloutky, bílé víno, jemně nasekanou petrželku a vše dobře promícháme
3. Ve vychladlé marinádě namočíme plátky masa, položíme je na papír potřený olejem a dáme na 2 hodiny do lednice
4. Maso vyndáme z lednice, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance, smažíme po obou stranách dozlatova.