REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí smažené na francouzský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené plátky jehněčího masa, marinované, obalené ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
sůl
voda
vejce
máslo
strouhanka
hladká mouka
1 ksbobkový list
1 kscibule
1 dclbílého vína
2 dclvývaru
750 gjehněčího bez kosti

Postup:

1. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, vložíme do osolené vody, přidáme cibuli a bobkový list, vaříme 15 minut, pak maso vyjmeme, necháme vychladnout a naklepeme
2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme žloutky, bílé víno, jemně nasekanou petrželku a vše dobře promícháme
3. Ve vychladlé marinádě namočíme plátky masa, položíme je na papír potřený olejem a dáme na 2 hodiny do lednice
4. Maso vyndáme z lednice, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance, smažíme po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy