Ochucené kuličky z mletého masa, smažené dozlatova a podávané s chřestovým karí.
Ingredience:
400 g | mletého masa |
2 lžíce | strouhaného kokosu |
2 lžíce | semínek sezamu |
1 lžíce | sezamového oleje |
2 ks | vajec |
mletý mín | |
mleté chilli | |
kari | |
sůl | |
Na chřestové karí: | |
1 kg | zeleného chřestu |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | kari |
1 panák | sherry |
1 svazek | mladých cibulek |
500 ml | zeleninového vývaru |
2 ks | stroužků česneku |
Postup:
1. Mleté maso promícháme se sezamem, strouhaným kokosem, sezamovým olejem a vejci, osolíme (spíše více, než méně), přidáme mletý kmín, chilli, kari a necháme proležet
2. Chřest oloupeme, odkrojíme zdřevnatělé báze a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 cm
3. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupané celé stroužky česneku a na kolečka nakrájené cibulky, přidáme chřest, osmahneme, zaprášíme lžící kari, promícháme, přilijeme sherry, podlijeme vývarem a pod pokličkou povaříme 10 minut
4. Z odleželé masové směsi vytvarujeme malé kuličky, které na rozehřátém oleji smažíme ze všech stran dozlatova a podáváme s připraveným karí.