REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky v houbové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené karbanátky z mletého masa, vejce, hořčice, housky a koření, podávané s houbovou omáčkou.


Ingredience:
600 gmletého masa
1 lžícedijonské hořčice
1 lžičkamleté sladké papriky
50 mlmléka
1 kshousky z předešlého dne
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
olej
sůl
Na houbovou omáčku:
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
200 mlšlehačky ke šlehání
200 gčerstvých hub
50 gslaniny
1 kscibule
několik snítek tymiánu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Housku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme ji mlékem a dáme do mísy
2. Přidáme mleté maso, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vejce, dijonskou hořčici, mletou sladkou papriku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které v pánvi na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách a pak je dáme stranou
4. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme, chvíli podusíme, pak zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme trochu vody a vše asi 15 minut povaříme
5. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme lístečky tymiánu, podle chuti omáčku dochutíme, vložíme karbanátky a už jen prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy