Opečené karbanátky z mletého masa, vejce, hořčice, housky a koření, podávané s houbovou omáčkou.
Ingredience:
600 g | mletého masa |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžička | mleté sladké papriky |
50 ml | mléka |
1 ks | housky z předešlého dne |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na houbovou omáčku: | |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
200 ml | šlehačky ke šlehání |
200 g | čerstvých hub |
50 g | slaniny |
1 ks | cibule |
několik snítek tymiánu | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Housku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme ji mlékem a dáme do mísy
2. Přidáme mleté maso, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vejce, dijonskou hořčici, mletou sladkou papriku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které v pánvi na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách a pak je dáme stranou
4. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme, chvíli podusíme, pak zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme trochu vody a vše asi 15 minut povaříme
5. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme lístečky tymiánu, podle chuti omáčku dochutíme, vložíme karbanátky a už jen prohřejeme.