Karbanátky připravené podle tohoto receptu jsou velice šťavnaté, s báječnou chutí. Připravíte si je z mleté masové směsi, nastrouhaných jablek, nastrouhaného tvrdého sýra, vejce, housky, cibule a nasekaných listů šalvěje.
Ingredience:
500 g | mletého míchaného masa (hovězí + vepřové) |
50 g | parmazánu (lze nahradit jiným tvrdým sýrem) |
8 ks | listů šalvěje |
1 ks | větší kyselejší jablko |
1 ks | starší houska |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mléko nebo voda | |
pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté ji zbavíme přebytečné tekutiny
2. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí a šalvějí
3. Osolíme, opepříme a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky
4. Vytvoříme karbanátky, které pozvolna smažíme na rozpáleném oleji.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….