REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky se šalvějí a jablkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky připravené podle tohoto receptu jsou velice šťavnaté, s báječnou chutí. Připravíte si je z mleté masové směsi, nastrouhaných jablek, nastrouhaného tvrdého sýra, vejce, housky, cibule a nasekaných listů šalvěje.


Ingredience:
500 gmletého míchaného masa (hovězí + vepřové)
50 gparmazánu (lze nahradit jiným tvrdým sýrem)
8 kslistů šalvěje
1 ksvětší kyselejší jablko
1 ksstarší houska
1 kscibule
1 ksvejce
mléko nebo voda
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté ji zbavíme přebytečné tekutiny
2. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí a šalvějí
3. Osolíme, opepříme a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky
4. Vytvoříme karbanátky, které pozvolna smažíme na rozpáleném oleji.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy