Opečené karbanátky z mletého masa, vejce, cibule, rohlíku a rajského protlaku, podávané s pikantní omáčkou z paprik a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | mletého masa |
1 lžíce | rajského protlaku |
50 ml | mléka |
1 ks | housky z předešlého dne |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
rostlinný olej | |
sůl | |
Na omáčku: | |
200 ml | zeleninového vývaru |
400 g | sekaných rajčat z plechovky |
1 ks | červené papriky |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme na kostičky nakrájenou housku, zalijeme ji mlékem a když změkne přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, mleté maso, rajský protlak, vejce, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
2. Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama karbanátky, které na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme dozlatova a uchováme v teple
3. V pánvi ve výpeku orestujeme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na kostičky nakrájené papriky a opečeme, pak přilijeme sekaná rajčata se zeleninovým vývarem, vše dochutíme solí, pepřem i cukrem a asi 10 minut povaříme
4. Karbanátky podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.