REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s paprikovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené karbanátky z mletého masa, vejce, cibule, rohlíku a rajského protlaku, podávané s pikantní omáčkou z paprik a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gmletého masa
1 lžícerajského protlaku
50 mlmléka
1 kshousky z předešlého dne
1 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
rostlinný olej
sůl
Na omáčku:
200 mlzeleninového vývaru
400 gsekaných rajčat z plechovky
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kscibule
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme na kostičky nakrájenou housku, zalijeme ji mlékem a když změkne přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, mleté maso, rajský protlak, vejce, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
2. Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama karbanátky, které na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme dozlatova a uchováme v teple
3. V pánvi ve výpeku orestujeme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na kostičky nakrájené papriky a opečeme, pak přilijeme sekaná rajčata se zeleninovým vývarem, vše dochutíme solí, pepřem i cukrem a asi 10 minut povaříme
4. Karbanátky podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy