Krůtí roláda plněná nádivkou z kaštanů, vejce, šunky, housky, petrželky a koření, upečená spolu s cibulí a slaninou doměkka.
Ingredience:
800 g | krůtích prsou |
350 g | šunky |
300 g | kaštanů |
30 g | slaniny |
1 ks | housky |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sypkého zeleninového bujonu |
špetka muškátového květu | |
hrst zelené petrželky | |
trochu mléka | |
kousek másla | |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Jedlé kaštany na špičce nařízneme, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut, pak oloupeme, zalijeme trochou mléka a vaříme cca 7 minut
2. Očištěná krůtí prsa prokrojíme na plát, osolíme a opepříme
3. Umeleme 250 g šunky a třetinu kaštanů, dáme do mísy, přidáme vejce, v mléce namočenou a vymačkanou housku, na hrubo nakrájenou druhou třetinu kaštanů, sůl, mletý pepř, muškátový květ, na jemno nasekanou petrželku a vše dobře promícháme
4. Plát masa pokryjeme zbylými plátky šunky a připravenou nádivkou, stočíme, ovážeme potravinářským provázkem a na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme
5. Roládu přendáme do pekáčku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme horkou vodou, přidáme sypký zeleninový bujon, dáme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou
6. Nakonec do šťávy přidáme zbylé kaštany, kousek másla promnutý s hladkou moukou a ještě krátce prohřejeme.
Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.