REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí roláda s mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí roláda potřená pestem, plněná slaninou, mozzarellou a sušenými rajčaty, upečená doměkka.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
250 gmozzarelly
150 gplátků slaniny
150 gsušených rajčat
50 gpesta
200 mlvody
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
máslo na potření alobalu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa rozkrojíme na plát, zlehka rozklepeme, osolíme a opepříme
2. Potřeme pestem, poklademe plátky slaniny, doprostřed rozložíme mozzarellu nakrájenou na plátky a sušená rajčata, zabalíme a pevně svážeme provázkem
3. Roládu zabalíme do alobalu vymazaným máslem, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodin, pak odstraníme alobal a dopečeme tak, aby kůrka pěkně zezlátla
4. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a za stálého míchání šťávu přivedeme k varu a zvolna ji vaříme asi 10 minut, pak ji dochutíme máslem a solí
5. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, na talíři přelijeme šťávou a podáváme svařenými širokými nudlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy