REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí roláda s oříšky a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa naplněná nádivkou, zatočená do rolády, upečené spolu se zeleninou doměkka.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
150 gkořenové zeleniny
40 gpiniových oříšků
2 lžícepomerančové marmelády
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkasušené majoránky
7 kskuliček černého pepře
3 kscibule
1 ksbobkového listu
1 ksvejce
pepř
sůl
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Piniové oříšky orestujeme nasucho na pánvi a necháme vychladnout
2. Dvě cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a vložíme od misky, přidáme vejce, opražené oříšky a bylinky, osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme
3. Krůtí prsa rozřízneme a lehce naklepeme na tenký plát, ten osolíme, opepříme a rovnoměrně na něj rozprostřeme připravenou nádivku, maso svineme a zajistíme párátky, nebo převážeme nití
4. Zbylou cibuli oloupeme, zeleninu očistíme, vše nakrájíme na menší kousky
5. Roládu vložíme spolu s máslem do pekáče, podlijeme menším množstvím vody nebo vývaru a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme péct
6. Asi po 20 minutách přidáme k masu pokrájenou zeleninu, kuličky pepře a bobkový list, během pečené přeléváme roládu výpekem, popřípadě podléváme vodou nebo vývarem
7. Tak 10 minut před koncem pečení roládu potřeme pomerančovou zavařeninou
8. Upečenou roládu vyjmeme z pekáče, po mírném zchladnutí zbavíme párátek nebo nití a nakrájíme ji na plátky
9. Šťávu přecedíme do menšího hrnce, zaprášíme moukou, dle potřeby rozředíme a 5 minut povaříme, omáčku dochutíme solí a kořením, zamícháme a odstavíme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo jinak upravené brambory a vařenou nebo dušenou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy