REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí ragú s kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené krůtí maso, opečené na oleji spolu se zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkrůtích prsou
300 gmrkve
150 gmražené nebo sterilované kukuřice
50 ghladké mouky
50 gmásla
300 mlvývaru
200 mlsmetany
1 svazekjarní cibulky
3 lžíceolivového oleje
dle chuti citrónová šťáva
voda
sůl

Postup:

1. Z másla a hladké mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem (nejlépe kuřecím) a důkladně rozšleháme
2. Omáčku necháme při mírné teplotě asi 15 minut povařit
3. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme citrónovou šťávou, solí a pak odstavíme
4. Mrkev oškrábeme a jarní cibulky očistíme, mrkev nakrájíme na půlkolečka, cibulky na špalíčky asi 3 cm dlouhé
5. V hrnci přivedeme vodku k varu, osolíme ji a mrkev v ní přibližně 2 minuty povaříme, scedíme ji a necháme okapat
6. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, v hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme
7. Vmícháme ovařenou mrkev, cibulové špalíčky a kukuřici, směs dle chuti osolíme a prohřejeme
8. Ragú rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s podušenou rýží.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy