REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí ragú s kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené krůtí maso, opečené na oleji spolu se zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkrůtích prsou
300 gmrkve
150 gmražené nebo sterilované kukuřice
50 ghladké mouky
50 gmásla
300 mlvývaru
200 mlsmetany
1 svazekjarní cibulky
3 lžíceolivového oleje
dle chuti citrónová šťáva
voda
sůl

Postup:

1. Z másla a hladké mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem (nejlépe kuřecím) a důkladně rozšleháme
2. Omáčku necháme při mírné teplotě asi 15 minut povařit
3. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme citrónovou šťávou, solí a pak odstavíme
4. Mrkev oškrábeme a jarní cibulky očistíme, mrkev nakrájíme na půlkolečka, cibulky na špalíčky asi 3 cm dlouhé
5. V hrnci přivedeme vodku k varu, osolíme ji a mrkev v ní přibližně 2 minuty povaříme, scedíme ji a necháme okapat
6. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, v hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme
7. Vmícháme ovařenou mrkev, cibulové špalíčky a kukuřici, směs dle chuti osolíme a prohřejeme
8. Ragú rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s podušenou rýží.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy