Na nudličky nakrájené krůtí maso, opečené na oleji spolu se zeleninou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | krůtích prsou |
300 g | mrkve |
150 g | mražené nebo sterilované kukuřice |
50 g | hladké mouky |
50 g | másla |
300 ml | vývaru |
200 ml | smetany |
1 svazek | jarní cibulky |
3 lžíce | olivového oleje |
dle chuti citrónová šťáva | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Z másla a hladké mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem (nejlépe kuřecím) a důkladně rozšleháme
2. Omáčku necháme při mírné teplotě asi 15 minut povařit
3. Přilijeme smetanu, omáčku dochutíme citrónovou šťávou, solí a pak odstavíme
4. Mrkev oškrábeme a jarní cibulky očistíme, mrkev nakrájíme na půlkolečka, cibulky na špalíčky asi 3 cm dlouhé
5. V hrnci přivedeme vodku k varu, osolíme ji a mrkev v ní přibližně 2 minuty povaříme, scedíme ji a necháme okapat
6. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, v hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme
7. Vmícháme ovařenou mrkev, cibulové špalíčky a kukuřici, směs dle chuti osolíme a prohřejeme
8. Ragú rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.
Podáváme s podušenou rýží.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.