REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí kotlík s paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí maso povařené v kotlíku s cibulí, česnekem a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
250 gbarevných cherry rajčat
200 mldrůbežího vývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajčatové omáčky
1 lžícečerveného vinného octa
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžícecukru
1/4 lžíceřímského kmínu
2 kskrůtích stehen
2 ksmalé červené cibule
1 kszakysané smetany
1 kspaličky česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na drobno a oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky
2. Očištěná krůtí stehna opláchneme, osušíme a každé stehno rozdělíme na dva kusy
3. Do kotlíku dáme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, mletou papriku, kmín, maso a opékáme cca 5 minut
4. Pak přidáme drůbeží vývar, rajčatovou omáčku, vinný ocet, cukr, ochutíme solí i pepřem, zakryjeme a vaříme 1 hodinu, nakonec přidáme omytá celá cherry rajčata a vaříme ještě dalších 5 minut
5. Při servírování přidáme na každou porci trochu zakysané smetany a podáváme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy