REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí kuličky v rajské omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté krůtí maso vytvarované do kuliček, vařené v páře a servírované s rajskou omáčkou.


Ingredience:
400 gkrůtího masa
2 lžícehladké mouky
1 lžícecukru
1 lžíceoleje
1 ksrajčatového protlaku
1 kssnítky čerstvé bazalky
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, umeleme, osolíme, přidáme l lžíci hladké mouky a promícháme
2. Z ochucené směsi vytvarujeme menší masové kuličky, které vyskládáme na napařovačku na knedlíky a v kastrůlku pod pokličkou na páře je uvaříme doměkka
3. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme zbylou hladkou moukou, necháme lehce propěnit, pak přidáme 500 ml vody, rajčatový protlak, promícháme, dochutíme solí, cukrem, nadrobno nasekanou bazalkou a chvíli povaříme
4. Do hotové omáčky přidáme krůtí masové kuličky, už jen prohřejeme a podáváme s uvařeným kuskusem nebo vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy