REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krušnohorské brambrdle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambrdle neboli pirožky plněné tvarohovou náplní.


Ingredience:
500 ghladké mouky
500 gměkkého tvarohu
300 gvařených brambor
4 ksvelké cibule
5 dlmléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mouku smícháme s vodou, až vznikne těsto, osolíme a opepříme
2. Z těsta vyválíme plát a skleničkou vykrajujeme placičky
3. Na placičky pokládáme nádivku a přehnutím vytvoříme pirohy
4. Na pánvičce dozlatova osmahneme nakrájenou cibulku (cibule musí být hodně, čím více, tím lépe)
5. Pirožky vaříme ve vařící vodě
6. Hotové pirožky vyplavou napovrch, scedíme je a necháme okapat
7. Pirožky dobře promícháme s cibulkou
8. Pirožky, obalené cibulkou namáčíme do „smetánky“ a jíme je rukama.

Příprava nádivky: Uvařené brambory necháme vystydnout, oloupeme je, rozšťoucháme a smícháme s 250 g tvarohu, osolíme a opepříme.

Příprava „smetánky“: Odvážíme 250 g tvarohu a smícháme ho s mlékem, osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy