REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kločinka z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Propařená mouka smíchaná s uvařenými jáhlami nebo prosem, kaše servírovaná přelitá rozškvařenou slaninou s osmaženou slaninkou.


Ingredience:
200 gjáhel nebo prosa
100 gcibule
80 gslaniny
50 gpolohrubé mouky,
1 lvody nebo mléka
sůl

Postup:

1. Jáhly nebo proso několikrát spaříme (přelijeme vroucí vodou), scedíme a necháme okapat, pak je vsypeme do vroucí osolené vody nebo mléka a uvaříme doměkka
2. Zasypeme moukou a necháme na kraji plotny alespoň 20 minut, aby se mouka propařila
3. Vařečkou několikrát propíchneme mouku s jáhlami až ke dnu
4. Propařenou mouku rozmícháme s jáhlami nebo s prosem na kaši, lžící vykrajujeme nočky a klademe na talíře, přeléváme rozškvařenou slaninou s osmaženou cibulkou.

Doporučení:

Kaši též můžeme sypat mletým mákem nebo tvarohem a cukrem a mastit máslem nebo přeléváme rozškvařenými povidly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy