REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lepenice se škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory smíchané se zelím a moukou, podávané přelité rozpuštěným sádlem a zdobené škvarkami.


Ingredience:
1,25 kgbrambor
0,5 kgzelí
150 gdrobných škvarků
100 ghladké mouky
75 gsádla
1 kscibule
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Menší hlávku zelí obereme od vrchních listů, nakrájíme na tenké nudličky, necháme pouze košťál 2. K zelí přidám kmín, sůl, zalijeme vodou a uvaříme až je zelí měkké
3. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě
4. Z uvařených brambor částečně slijeme vodu, brambory rozšťoucháme a smícháme s hladkou moukou, povařeným zelím a na tuku osmaženou cibulkou
5. Lepenici upravíme na jednotlivých talířích, přelijeme sádlem, zdobíme škvarkami.

Doporučení:

Servírujeme například jako večeři s hrnkem mléka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy