REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové noky s parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příloha vhodná ke steakům.


Ingredience:
Rozpis pro 4 porce:
120 gjemné krupice
60 gstrouhaného parmazánu
30 gmásla
6 dlmléka
1 ksvejce
strouhaný muškátový oříšek
máslo na pomaštění
mletý pepř
petrželka
sůl
strouhaný parmazán na posypání (čedar)

Postup:

1. Do horkého mléka přidáme sůl, koření a postupně za stálého míchání krupici, přivedeme k varu a povaříme v hustou kaši
2. Sundáme ji z plotýnky, vmícháme máslo, rozšlehané vejce, sýr a na mírném ohni zahříváme 1 minutu za stálého míchání
3. Pak těsto rozetřeme do výšky 1 cm na vymaštěný plech a pokryjeme pomaštěným pergamenovým papírem
4. Necháme vychladnout, nejdříve za 2 hodiny z těsta vykrájíme kolečka, urovnáme je do vymaštěné zapékací misky tak, aby se mírně překrývala
5. Každou vrstvu pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem
6. Zapečeme je dozlatova v horké troubě nebo pod grilem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy