Příloha vhodná ke steakům.
Ingredience:
Rozpis pro 4 porce: | |
120 g | jemné krupice |
60 g | strouhaného parmazánu |
30 g | másla |
6 dl | mléka |
1 ks | vejce |
strouhaný muškátový oříšek | |
máslo na pomaštění | |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl | |
strouhaný parmazán na posypání (čedar) |
Postup:
1. Do horkého mléka přidáme sůl, koření a postupně za stálého míchání krupici, přivedeme k varu a povaříme v hustou kaši
2. Sundáme ji z plotýnky, vmícháme máslo, rozšlehané vejce, sýr a na mírném ohni zahříváme 1 minutu za stálého míchání
3. Pak těsto rozetřeme do výšky 1 cm na vymaštěný plech a pokryjeme pomaštěným pergamenovým papírem
4. Necháme vychladnout, nejdříve za 2 hodiny z těsta vykrájíme kolečka, urovnáme je do vymaštěné zapékací misky tak, aby se mírně překrývala
5. Každou vrstvu pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem
6. Zapečeme je dozlatova v horké troubě nebo pod grilem, ozdobíme petrželkou a podáváme.