REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejrychlejší knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte až po dobou, kdy je budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny! Přitom žádné vaření vody, nic takového …


Ingredience:
1,5 hrnkustudeného mléka
1,5 hrnkuhrubé mouky
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
1,5 ksden starého rohlíku
2 ksvejce
hrubá mouka na vysypání formy
máslo na vytření formy
forma nejlépe z jenského skla, keramiky - ne plechová!

Postup:

1. z vajíček opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypemejeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, přidáme 2 žloutky, asi půl lžičky soli,půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkemstudeného mléka, promícháme
3. Ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty
4. Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar, mě se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, keramiky, NE plechovou!), vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou
5. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky “vlnit”, no a pokud máte troubus výkonem 750W, tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut
6. Až se trouba vypne počkejte, cca 1-2 minuty, ať se těsto “uklidní” no a pak knedlík párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).

Doporučení:

Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedla světlá, ale to jí na chuti nic nesebere.

Poznámka:

Recept i fotografie: Štěpán Knichal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy