REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejrychlejší knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte až po dobou, kdy je budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny! Přitom žádné vaření vody, nic takového …


Ingredience:
1,5 hrnkustudeného mléka
1,5 hrnkuhrubé mouky
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
1,5 ksden starého rohlíku
2 ksvejce
hrubá mouka na vysypání formy
máslo na vytření formy
forma nejlépe z jenského skla, keramiky - ne plechová!

Postup:

1. z vajíček opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypemejeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, přidáme 2 žloutky, asi půl lžičky soli,půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkemstudeného mléka, promícháme
3. Ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty
4. Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar, mě se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, keramiky, NE plechovou!), vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou
5. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky “vlnit”, no a pokud máte troubus výkonem 750W, tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut
6. Až se trouba vypne počkejte, cca 1-2 minuty, ať se těsto “uklidní” no a pak knedlík párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).

Doporučení:

Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedla světlá, ale to jí na chuti nic nesebere.

Poznámka:

Recept i fotografie: Štěpán Knichal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy