REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové knedlíky plněné bezinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené knedlíky z krupice, mouky a dalších ingrediencí, naplněné bezinkami ochucenými cukrem, podávané posypané strouhaným tvarohem a cukrem, přelité máslem.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghrubé mouky
75 gkrupice
1 lžičkacukru
2-2.5 dlmléka
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
150-200 gmražených bezinek
4 lžícehnědého cukru
Na posypání a přelití:
150 gnastrouhaného tvrdého tvarohu
70 gpískového cukru
rozpuštěné máslo
Ostatní:
mouka na vál
voda

Postup:

1. K vlažnému mléku přisypeme špetku soli, přidáme 1 lžičku cukru a všechno důkladně promícháme, pak směs uvedeme pomalu do varu a za stálého míchání přisypáváme krupici, až vznikne hustá kaše
2. Kaši necháme částečně vychladnout, potom do ní vmícháme vejce, vyklopíme na pomoučený vál a přidáme tolik mouky, abychom připravili tuhé těsto
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na silnější plát, ze kterého vykrájíme 16 malých koleček, do středu každého kolečka vložíme lžičkou bezinky a posypeme trochou hnědého cukru
4. Každou naplněnou placičku vezmeme do dlaně, stiskneme prsty k sobě, zakulatíme a vaříme ve vroucí vodě 5-7 minut (po chvíli je opatrně odlepíme vařečkou ode dna)
5. Uvařené knedlíky vyjmeme, naskládáme na talíře, posypeme na jemno nastrouhaným tvarohem, pískovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy