REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavý rebarborový crumble

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Anglický recept na pečený koláč z rebarbory a drobenky servírovaný teplý.


Ingredience:
400 gočištěné rebarbory
100 gtřtinového cukru
máslo na vymazání
Na drobenku:
150 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
strouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup:

1. Mladé čerstvé výhonky rebarbory opláchneme, nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm, přendáme do máslem vymazané hluboké zapékací mísy, posypeme třtinovým cukrem a pořádně rukama promneme, aby rebarbora začala pouštět šťávu
2. Na drobenku prohněteme rukama změklé máslo, hladkou mouku, moučkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a nasypeme ji rovnoměrně na rebarboru
3. Zapékací mísou několikrát zatřeseme, aby se drobenka dostala až ke dnu, pak vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 30 minut
4. Servírujeme teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo ozdobené kopečkem zakysané smetany.

Doporučení:

Rebarboru můžeme nahradit jablky, švestkami nebo angreštem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy