REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z polohrubé mouky, kukuřičné mouky, vanilkového cukru a másla s jahodami.


Ingredience:
150 gmásla nebo rostlinného tuku
200 gpolohrubé mouky
100 gcukru
50 gkukuřičné mouky
12 ksstředně velkých jahod
1/2 kssáčku prášku do pečiva
3 ksvajec
1 kssáček vanilkového cukru
6 lžicmléka
nastrouhanou kůru z 1 pomeranče
moučkový cukr na posypání
špetku soli
papírové formičky
forma na mufiny

Postup:

1. Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat
2. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny
3. Postupně přidáme vejce
4. Mouku promícháme s moukou kukuřičnou a práškem do pečiva, prosejeme na vaječnou směs a krátce šleháme
5. Nakonec přidáme mléko a vymícháme hladké těsto
6. Formu na muffiny vyložíme papírovými formičkami, do nichž rovnoměrně rozdělíme připravené těsto
7. Doprostřed vtiskneme vždy po jedné jahodě
8. Muffiny potom pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (160-170 °C) asi 25-30 minut
9. Necháme je vychladnout.

Doporučení:

Pokud máte muffiny raději křupavější, můžete kukuřičnou mouku nahradit nastrouhaným kokosem, který na pánvi mírně orestujete.

Poznámka:

Maizena – kukuřičný škrob, slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy