REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný crumble

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbenou surovinou pro podzimní pečení jsou jablíčka. Pokud se vám jejich letošní úroda vyvedla a pomalu už nevíte, co s nimi, vyzkoušejte voňavý jablečný crumble. Je to lehká varianta drobenkového koláče, nemá totiž těstový základ. A pokud máte rádi kombinaci jablek a ořechů, pak pro vás tento jednoduchý dezert bude jistě to pravé ořechové.


Ingredience:
300 goloupaných jablek a nakrájených na kostky
1 lžícecukru (u hodně sladkých jablíček není vůbec potřeba)
mletá skořice dle chuti
Na drobenku:
150 gjemně mletých vloček
150 gmásla (pokojové teploty)
100 gna hrubo mletých mandlí (výborné jsou i pekanové ořechy)
50 gcukru (můžete přidat dle svého)

Postup:
  1. V sekáčku (KitchenAid) si nasekejte oříšky a ovesné vločky nahrubo
  2. Poté je společně s ostatními přísadami na drobenku vložte do mísy kuchyňského robotu (KitchenAid) a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku
  3. Do zapékací mísy vložte omytá a nakrájená jablka, jemně pocukrujte, posypejte skořicí a připravenou drobenkou.
  4. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte asi 30 min. (max. 35 min.), v průběhu pečení dezert pečlivě hlídejte, povrch by měl být zlatavý, ale mnohdy stačí okamžik nepozornosti a ze zlatavého může být „přičmoudlý“
  5. Podávejte vlažný, můžete přidat lžící jogurtu či kysané smetany.
Poznámka:

Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy