REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný crumble

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbenou surovinou pro podzimní pečení jsou jablíčka. Pokud se vám jejich letošní úroda vyvedla a pomalu už nevíte, co s nimi, vyzkoušejte voňavý jablečný crumble. Je to lehká varianta drobenkového koláče, nemá totiž těstový základ. A pokud máte rádi kombinaci jablek a ořechů, pak pro vás tento jednoduchý dezert bude jistě to pravé ořechové.


Ingredience:
300 goloupaných jablek a nakrájených na kostky
1 lžícecukru (u hodně sladkých jablíček není vůbec potřeba)
mletá skořice dle chuti
Na drobenku:
150 gjemně mletých vloček
150 gmásla (pokojové teploty)
100 gna hrubo mletých mandlí (výborné jsou i pekanové ořechy)
50 gcukru (můžete přidat dle svého)

Postup:
  1. V sekáčku (KitchenAid) si nasekejte oříšky a ovesné vločky nahrubo
  2. Poté je společně s ostatními přísadami na drobenku vložte do mísy kuchyňského robotu (KitchenAid) a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku
  3. Do zapékací mísy vložte omytá a nakrájená jablka, jemně pocukrujte, posypejte skořicí a připravenou drobenkou.
  4. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte asi 30 min. (max. 35 min.), v průběhu pečení dezert pečlivě hlídejte, povrch by měl být zlatavý, ale mnohdy stačí okamžik nepozornosti a ze zlatavého může být „přičmoudlý“
  5. Podávejte vlažný, můžete přidat lžící jogurtu či kysané smetany.
Poznámka:

Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy